L'ousia - parfum de rufe concentrat

Parfumul de rufe concentrat L’ousia este un amestec de uleiuri naturale, cu elemente di fixare a mirosului in țesătură și solvenți,  utilizat pentru a da un miros puternic și plăcut hainelor tale.

            Cuvântul parfum provine din limba latină "per fumus" și înseamnă "prin fum". Arta preparării parfumurilor, a luat naștere in Mesoponatia antică  și Egipt, fiind perfecționat de Romani și Perși.

            Medicul persian Avicenna este primul care a folosit  procesul de extracție a uleiurilor din plante prin distilare.  Astăzi este cea mai folosită procedură. Până la descoperirea lui Avicenna, parfumurile lichide erau amestecuri de uleiuri și plante sfărîmate sau petale. Ambele materii prime și tehnologia de distilare au influențat semnificativ parfumeriile din vest.

            Arta producerii parfumului a fost cunoscută în Europa de Vest încă din anii 1200. În 1370 a fost produs primul parfum obținut din amestecul de uleiuri parfumate și alcool. In perioada Renascentistă, Italia a avut cele mai mari realizări în producerea parfumului, ca mai târziu Franța să devină unul dintre cele mai importante centre europene de producere a parfumului și a produselor cosmetice.

            În jurul anului 1200 îH, în Mesopotamia, o femeie pe nume Tapputi utiliza uleiuri, flori şi plante precum smirna sau chiparosul, pe care le combina şi, în urma distilării, obţinea uleiuri aromate.Tapputi este considerată și prima creatoare de parfum. Egiptenii au inventat prima sticlă de parfum.

            Parfumurile pot fi grupate în diferite familii olfactice, pe teme sau acorduri, ale acestor parfumuri. Cele mai importante sunt: Floral și Chypre - parfumuri produse pe un amestec de bergamotto, mușchi de stejar, patchiouli,  labdanum; Aldehidice - care conțin compuși chimici numiți aldehide; Fougere - care au o bază de lavandă, cumarin și mușchi de stejar; Piele - care combină esențe de miere, tutun,lemn, și gudron de lemn; Lemnoase și Orientale-  care combină esența de vanilie și Citrice.

             L’ousia - parfum de rufe concentrat - prin cele 7 arome pe care le propune, combină intr-un mod armonios aceste familii olfactive.

Comentarii

Articole similare